Dostupni linkovi

Dačić: Očekujem da Vučić razgovara sa Zaevim


Sledeće nedelje ćemo vratiti deo osoblja: Ivica Dačić
Sledeće nedelje ćemo vratiti deo osoblja: Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim i da ne postoji opasnost od prekidanja diplomatskih odnosa Srbije i Makedonije.

"Mi idemo u pravcu smirivanja, sledeće nedelje ćemo vratiti deo osoblja. Naša ambasadorka će se vratiti verovatno u septembru. Očekujem da će se Vučić sutra čuti telefenom sa premijerom Zaevim i ja ću razgovarati sa svojim kolegom (Nikolom) Dimitrovim", rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je kazao da će na skupu premijera u Albaniji tokom predstojećeg vikenda predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić imati priliku da se vidi sa Zaevim.

Dačić je kazao i da srpska strana želi normalizaciju odnosa i spuštaje tenzija i da Srbija ne radi ništa protiv Makedonije.

Vlada Makedonije danas na sednici neće raspravljati o diplomatskom incidentu sa Srbijom i ostaje pri stavu koji je ranije saopštila, javila je makedonska agencija Meta.

Za tu agenciju je rečeno da dešavanja sa Srbijom nisu na dnevnom redu današnje sednice, kao i da neće biti dodatnih reakcija na tvrdnje Beograda da se u Makedoniji "vode ofanzivne obaveštajne aktivnosti protiv Srbije".

Vlada Makedonije ostaje pri juče donesenom stavu, saopštila je Vlada, dodajući da pozdravlja najave Beograda o "očuvanju prijateljskih odnosa i vraćanju stanja u uobičajene okvire".

Ambasada Srbije u Skoplju prazna
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

XS
SM
MD
LG