Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vlada Makedonije: Posvećeni smo gradnji dobrosusedskih odnosa sa Srbijom


Vlada Makedonije večeras je saopštila da je posvećena izgradnji doborusedskih odnosa sa Srbijom i pozdravila najave Beograda za zaštitu prijateljskih odnosa i vraćanje stanja u uobičajene okvire.

“Nova Vlada Republike Makedonije je snažno predana i preduzima intenzivne mere u cilju rešavanja problema, a nje stvaranja, u cilju promovisanja saradnje i partnerstva sa Republikom Srbijom i drugim zemljama u region. Mi smo uvereni da je to jedini način da region odlučno zakorači napred.

U vezi sa konkretnim slučajem, ne donoseći ubrzane zaključke, pozdravljamo najave oficijelnog Beograda za zaštitu prijateljskih odnosa i za vraćanje stanja u uobičajene okvire", navodi se u saopštenju makedonske vlade u vezi bilateralnih odnosa sa Srbijom.

Srbija je iz ambasade u Skoplju proteklog vikenda povukla osoblje na konsultacije, a predsednik države Aleksandar Vučić rekao je da je to učinjeno jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.

On je istakao da će Srbija nastaviti da razvija prijateljske odnose Beograda i Skoplja, ocenjujući da će "za sedam do deset dana sve biti uobičajeno".

"Naše je samo da naši ljudi budu pripremljeni i spremni i da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonaca, ali i da znamo kako je delovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do pre nekoliko meseci", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG