Dostupni linkovi

Nekoliko požara u Podgorici


„Situacija u vezi sa požarima na teritoriji glavnog grada je prilično komplikovana“, rekao je za Radio Slobodna Evropa Andrija Čađenović, komandir Službe zaštite Podgorica dodajući da je pored požara u blizini podgoričkog Kombinata aluminijuma, koji je najkritičniji, aktivno je još nekoliko požara kod: Bioča, Kuća Rakića, Vladne, Gostilj i Ponare u Zeti gdje su, prema informacijama koje imamo, ugrožene i pojedine kuće.

„Jutros u 9.46h smo dobili dojavu o velikom požaru u parku prekoputa Kombinata aluminijuma Podgorica koji je veći od jučerašnjeg na istom lokalitetu jer se, potpomognut izuzetno jakim sjevernim vjetrom veoma brzo raširio i zahvatio gotovo kompletnu površinu parka koja ide uz prugu.

Jedan krak požara je ušao u imovinu preduzeća Plantaže, ali smo ga veoma brzo lokalizovali i nije ugrozio nijedan objekat.

Pored toga, na području oko KAP-a, gori nisko rastinje, trava i korov. Ovdje nema kuća ni bilo kakvih drugih objekata“, rekao je Čađenović uz napomenu da repetitori koji su u blizini nijesu ugroženi.

„Osam vatrogasnih vozila i dvadeset vatrogasaca Službe zaštite Glavnog grada su na lokalizaciji požara.

Tu su i dvije posade Vojske Crne Gore, a pomažu i posade iz danilovgradske i barske Službe zaštite, kao i cisterne Vodovoda i kanalizacije koji nam dopremaju vodu, jer naša vatrogasna vozila ni jednog trenutka ne smiju da napuste lokalitet.

U međuvremenu su se uključili i dva aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a, čiji piloti ulažu maksimalne napore da nam pomognu uprkos činjenici da gašenje pomoću AirTractor-a nije bezbjedno kada duva jak vjetar“, rekao je Čađenović.

Nadležni sumnjaju da je požar podmetnut.

XS
SM
MD
LG