Dostupni linkovi

Brnabić sa Dačićem i Vučićem o povlačenju ambasade Srbije iz Skoplja


Ambasada Srbije u Skoplju prazna
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Ambasada Srbije u Skoplju prazna

Premijerka Srbije Ana Brnabić je jutros imala konsultacije sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vezi sa povlačenjem osoblja ambasade Srbije iz Skoplja.

Premijerka je na pres konferenciji u Beogradu najavila saopštenje iz kabineta ministra Dačića danas u podne.

Razlozi za povlačenje osoblja nisu poznati a makedonska agencija Makfaks je javila, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Beograd dobio informacije da će Makedonija biti predlagač za glasanje za ulazak Kosova u Unesko, prenela je Beta.

Prethodno je potvrđeno da su svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni na hitne konsultacije u Beograd, a da je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije dobilo notu.

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić i osoblje, kako javlja javni servis Srbije, sinoć su doputovali u Beograd.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je saopštilo da je primilo poruku od Ambasade Srbije u Skoplju da su pozvani na konsultacije u Beograd.

Makedonski MUP je saopštio da preduzima mere povećanog obezbeđenja zgrade Ambasade Srbije u Skoplju, javila je TV 24.Kako javlja makedonski biro Radija Slobodna Evropa, Ministarstvo nije upoznato sa razlozima ove odluke zbog čega će kontaktirati Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, kako bi utvrdili povod.

"Prema odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, nadležne institucije Republike Makedonije preduzimaju mere za zaštitu sigurnosti i integriteta Ambasade Republike Srbije u Skoplju", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Makedonije.

XS
SM
MD
LG