Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Velika džamija u Parizu osudila napad u Španiji


Odavanje pošte stradalima u Barseloni

Velika džamija u Parizu osudila je danas "gnusni teroristički čin" u kojem je poginulo 13 osoba u Barseloni i dodala da "osuđuje mržnju horde nihilista", prenosi Frans pres.

"Posle Londona, Pariza i drugih gradova, varvarstvo je pogodilo ovog puta Barselonu", rekao je predsednik Saveta muslimana u Francuskoj Dalil Bubaker koji je osudio "slepo nasilje koje napada one koji predstavljaju simbol tolerancije".

Ukupno 13 osoba je poginulo i više od stotinu je povređeno nakon što je kombi uleteo među pešake koji su se šetali ulicom La Rambla, u istorijsko centru Barselone. Odgovornost za napad je nekoliko sati kasnije preuzela Islamska država.

Nekoliko sati posle tog napada, šest civila i jedan policijac ranjeni su pucnjavi pet naoružanih osoba na šetalištu u Kambrilsu, turističkom gradu oko 120 kilometara južno od Barselone.

Napadače je ubila policija, a jedna ranjena osoba je podlegla povredama.

Uhapšene su ćetiriosumnjičene osobe, tri Marokanca i jedan Španac i Marokanac. Policija je danas navela da je vozač kombija u Barseloni mogao da bude među ubijenim napadačima u Kambrilsu.

XS
SM
MD
LG