Dostupni linkovi

Treća žena optužila Polanskog za seksualno zlostavljanje


Roman Polanski
Roman Polanski

Treća žena istupila je sa optužbama za seksualno zlostavljanje iz sedamdesetoh godina prošlog vijeka protiv filmskog režisera Romana Polanskog.

Žena, predstavljena kao Robin, rekla je na konferenciji za novinare da se navodni napad dogodio 1973. godine, kada je ona imala 16 godina.

Polanski (83) je pobjeao iz SAD-a 1978. godine, nakon što je priznao silovanje trinaestogodišnje djevojčice.

Njegova žrtva, Samanta Gejmer, zatražila je od suda u Los Anđelesu u junu da odustane od slučaja protiv režisera. Ona je rekla da mu je oprostila i da želi da se ta priča završi za nju i njenu porodicu.

Robin, koja se pojavila sa svojim advokatom u Los Anđelesu, ne može da tuži Polanskog zbog zastarjelosti slučaja, ali može da svjedoči u procesu u vezi sa Gejmerovom, prenio je BBC.

Robin je rekla novinarima da je bijesna zbog mogućnosti da slučaj protiv Polanskog bude odbačen i da vjeruje da on treba da odgovara za seksualni napad na Samantu Gejmer.

"Tog dana kada se to desilo, rekla sam jednoj prijateljici da mi je Polanski to uradio. Razlog zbog kojeg sam to držala za sebe, uz ovaj izuzetak, jeste što nisam željela ad moj otac učini nešto zbog čega bi mogao da ode u zatvor do kraja života", rekla je ova žena.

Advokati Polanskog nisu se oglašavali ovim povodom.

XS
SM
MD
LG