Dostupni linkovi

Vučić: U pregovorima sa EU kjučno pitanje Kosova


Srbiji posebno poglavlje o Kosovu: Aleksandar Vučić
Srbiji posebno poglavlje o Kosovu: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da samo Srbija u pregovorima sa Evropskom unijom ima i pregovačko poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo, da se to ne sme zaboraviti i da zato misli da je Srbiji potreban unutrašnji dijalog o Kosovu.

Vučić je posle razgovora sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom rekao da je ključno pitanje Kosova, a tek potom odnosi Srbije sa Rusijom, spoljna politika, vladavina prava i da će Srbija sa svim tim pitanjima morati da uhvati u koštac.

"Ako me pitate od čega me najviše boli glava, to je odnos Beograda i Prištine. Samo Srbija ima poglavlje 35. Nijedna druga zemlja ga nije imala, a ono se prožima kroz mnoga poglavlja, čak i kroz saobraćaj. To ljudi treba da znaju. Zato nam je potreban unutrašnji dijalog. Bez toga nema pomaka", rekao je Vučić, dodjući da je "lekovito i važno" da gradjani to znaju.

"Srbija je na evropskom putu jer želimo da pripadamo tom društvu. Znamo da imamo teškoće koje druge zemlje nisu imale, nikome se takva pitanja ne postavljaju kao nama o Kosovu, to smo znali, to nije novost. Ne bismo smeli to da zaboravimo", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG