Dostupni linkovi

Otac autističnog dečaka tužiće Air Serbia i aerodrom Beograd


Airbus A330-202 Air Serbia
Airbus A330-202 Air Serbia

Jedanaestogodišnjem dječaku s autizmom nije bilo dozvoljeno da se u nedjelju, 6. augusta, ukrca u avion kompanije Air Serba do Tivta, "da ne bi uznemirio ostale putnike", tvrdi njegov otac, historičar Čedomir Antić. Odluka da se dječaku ne dozvoli ukrcavanje donijeta je nakon procjene doktora, tvrdi kompanija.

Kako je Antić rekao Večernjim novostima, njegov sin Vid Antić nije otputovao na more, iako je trebalo da putuje u pratnji majke, bake i sestre, jer su supervizor, ljekar i menadžerica leta procijenili da bi eventualno njegovo dugotrajno plakanje moglo da uznemiri ostale putnike.

Otac je zbog toga riješio, da kako kaže, "presavije tabak", pa će "zbog ugrožavanja pravne države i ustavom zagarantovanih prava svih građana Srbije", podnijeti tužbu protiv Aerodroma i srpske nacionalne aviokompanije.

Dječak je već tri puta, bez ikakvih problema, avionom putovao do znatno udaljenijih odredišta - Tunisa, Turske i Egipta. Nijedna aviokompanija mu do sada nije zabranila ulaz u avion, niti je postavljala posebne uslove zbog njegovog stanja, tvrdi Antić.

XS
SM
MD
LG