Dostupni linkovi

Tramp i Makron pozvali na saradnju u Siriji, Iraku i Venecueli


Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarali su telefonom o načinima za jačanje saradnje u Siriji i Iraku, kao i o drugim svetskim krizama poput Libije, Ukrajine i Venecuele, prenosi Beta.

Bela kuća je saopštila da su dva lidera "razmotrila kako pojačati saradnju u vezi kriza u Siriji i Iraku i kako se suprotstaviti negativnom uticaju Irana".

Dva predsednika su razgovarala o "političkom rešenju" situacije u Libiji i načinima za "sprečavanje terorističkih aktivnosti u regionu Sahela u Africi".

U vezi Venecuele, Bela kuća je precizirala da su se Tramp i Makron saglasili da vlada predsednika Nikolasa Madura "mora uspostaviti prava naroda Venecuele".

Konstitutivna sednica Ustavotvorne skupštine Venecuele održana je juče uprkos međunarodnim kritikama i bojkotu opozicije koja nastavlja proteste i sukobe sa snagama bezbednosti.

Tramp i Makron su razgovarali i o "zajedničkim interesima" u vezi Severne Koreje i naglasili "važnost da sve strane poštuju sporazum iz Minska da bi se došlo do mirnog rešenja za Ukrajinu".

XS
SM
MD
LG