Dostupni linkovi

Knežević pozvao na razgovor vlasnika Goše


Radnici Goše: Seku nam struju, a platu ne daju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Ministar privrede Srbije Goran Knežević uputio je danas poziv za sastanak direktoru Lisnarta, Elefteriju Kiriakou, na kome će se razgovarati o stanju u fabrici šinskih vozila Goša čiji je vlasnik ta kiparska kompanija.

"Siguran sam da će Vaša poseta biti korisna i da ćemo razgovorom doći do više mogućnosti za rešavanje situacije u Goši", rekao je Kneževiću pismu direktoru Lisnarta, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministarstvo privrede je podsetilo da je u proteklom periodu u više navrata i na više načina pokušavalo da stupi u kontakt sa vlasnicima kompanije koja je vlasnik Goše iz Smederevske Palanke i nada se da će današnji poziv doprineti bržem rešavanju situacije u toj fabrici.

Radnici Goše su u štrajku od marta ove godine kada je proizvodnj obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Oni su pre dva dana putili otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić sa molbom da im pomognu u rešavanju problema u fabrici.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

XS
SM
MD
LG