Dostupni linkovi

Zvizdić pozvao Brnabić da posjeti Bosnu i Hercegovinu


Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH
Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Podgorici, na marginama Samita Jadranske povelje, sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su dobri politički odnosi BiH i Srbije od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije. Istaknuo je da je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga na visokom nivou, raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.

Dodao je da Srbija i BiH dijele i zajedničke evropske aspiracije koje su dobra osnova i za razvoj budućih, zajedničkih projekata.

Razgovarano je i o realizaciji zaključaka sa zajedničke sjednice dvije vlade i istaknuto da treba ubrzati njihovu realizaciju.

Predsjedavajući Zvizdić je tokom sastanka uputio poziv premijerki Brnabić da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Zvizdić se susreo i sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju regionalne saradnje.

Premijeri su se složili da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da odnosi dvije države mogu biti primjer dobre saradnje u regiji.

XS
SM
MD
LG