Dostupni linkovi

Visoke temperature protiv štrajkača Goše


Radnici Goše: Seku nam struju, a platu ne daju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Predsednik Štrajkačkog odbora Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke Milan Vujičić rekao je u izjavi za Radio Slobodna Evropa da se nastavlja štrajk u kugu fabrike "jer bi bilo isuviše rizično izvoditi ljude na blokadu pružnog prelaza na temperaturi od 40 stepeni ili po ovakvim vremenskim uslovima stupati u štrajk glađu".

"Jednostavno, ne želimo da produbljujemo nesreću u kojoj se svi nalazimo", istakao je.

Vujičić je rekao da su predstavnici Štrajkačkog odbora jutros razgovarali sa direktorom Milutinom Šćepanovićem, ali da nije bilo nikakvog pomaka u pregovorima i da direktor nije želeo da se obrati radnicima zbog toga što nije imao šta da im ponudi.

Prema rečima Vujičića, direktor čak nije prihvatio ni predlog štrajkača da pokuša da spreči zaplenu fabričke imovine od strane sudskih izvršitelja, pa su radnici to juče sami uradili.

"Njegovo ponašanje, ali i ponašanje države, koja je godinama tolerisala samovolju poslodavca, govori da je do opstanka Goše stalo još samo radnicima, od čije sudbine zavise naša radna mesta i egzistencija naših porodica", kazao je Vujičić.

On je podsetio da su radnici Goše juče uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić sa molbom da im pomognu u rešavanju problema u fabrici, ali da za sada od njih nema odgovora.

XS
SM
MD
LG