Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Putin: 755 američkih diplomata da napusti Rusiju


Rok je do 1. septembra, poručio Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin kazao je u nedelju u intervjuu za Vesti TV da 755 američkih diplomata mora napusti Rusiju, kao i da bi Moskva mogla da razmotri i druge, dodatne mere, u odgovor na najnovije sankcije Vašingtona, prenosi Rojters.

Putin je rekao da SAD imaju rok za smanjivanje diplomatskog i tehničkog osoblja do 1. septembra.

"Više od 1.000 ljudi radilo je i još radi u američkoj ambasadi i konzulatima", rekao je Putin i dodao da "755 američkih diplomata mora da prekine svoje aktivnosti u Rusiji".

Moskva je u petak saopštila Sjedinjenim Državama da povuče stotine diplomatskih službenika i rekla da će zapleniti dve diplomatske imovine SAD-a nakon što su Predstavnički dom SAD i Senat većinom odobrili nove sankcije za Rusiju. Bela kuća je u petak rekla da će američki predsjednik Donald Trump potpisati paket o sankcijama.

SAD su izrazile žaljenje zbog odluke Rusije da smanji broj američkih diplomata navodeći da još nije doneta odluka o odgovoru na tu meru, saopštio je kasno sinoć Stejt depatment.

"To je žalosna i neopravdana odluka. Procenjujemo uticaj tog ograničenja i način našeg odgovora na tu meru", navodi se u saopštenju američkog Ministarstvo inostranih poslova.

XS
SM
MD
LG