Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pens 2. avgusta u Podgorici na sastanku čelnika država članica A5


Pens 30. jula doputovao u Talin

Potpredsednik Sjedinjenih Država Majkl Pens početkom će ove nedelje službeno posetiti Crnu Goru, na poziv predsednika crnogorske vlade Duška Markovića, prenosi Fena.

Crnogorski premijer biće domaćin posebnog sastanka čelnika država članica Američko-jadranske povelje (A5), koji će biti održan 2. avgusta u Podgorici, a na kojem će učestvovati i Pence.

"Biće to dosad najvažniji međunarodni skup održan u Crnoj Gori jer su pozivi za učešće upućeni čelnicima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije, koji uz Crnu Goru čine A5, kao i državama sa statusom promatrača – Srbiji, Kosovu i Sloveniji", saopšteno je iz crnogorske vlade.

Pens je najviši američki državnik koji će posetiti Crnu Goru.

"Poseta, koja će uslediti nakon nedavnih sastanaka Markovića u Vašingtonu sa Pensom i državnim sekretarom Reksom Tilersonom, još jedna je potvrda odličnih političkih odnosa Crne Gore i SAD-a i strateškog partnerstva dve zemlje", kaže se u saopštenju.

Marković je pozvao Pensa u službenu posetu prilikom službenih razgovora 5. juna u Beloj kući.

Američki potpredsjednik Majkl Pens doputovao je juče u Talin gdje će se susresti sa predsjednicima tri baltičke zemlje - Estonije, Letonije i Litvanije, što je prva stanica njegove četvorodnevne evropske turneje.

XS
SM
MD
LG