Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SP u vaterpolu: Hrvatskoj zlato, Srbiji bronza, Crna Gora petoplasirana


Hrvatski vaterpolisti, 2012.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je u subotu uveče Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, pošto je u finalu pobijedila domaćina Mađarsku sa 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2).

Reprezentacija Hrvatske je tako osvojila svoju drugu zlatnu medalju, a do pobjede je predvodio Sandro Sukno sa tri gola. Havijer Garsija postigao je dva gola, dok su po jedan postigli Luka Lončar, Marko Joković i Marko Macan.

Najefikasniji u ekipi Mađarske bio je Marton Vamoš sa tri gola, dok su po gol postigli Bela Torok, Balaž Erdelji i Kristijan Manherc.

Ranije danas vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju pošto je savladala Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

Srbiju su do pobjede predvodili Duško Pijetlović i Sava Ranđelović sa po dva gola, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk, Viktor Rašović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

Vaterpolisti Crne Gore završili su nastup kao petoplasirani nakon pobjede nad selekcijom Italije sa 5:4 (1:1, 1:1, 3:2, 0:0).

XS
SM
MD
LG