Dostupni linkovi

Er Srbija: Ne transformišemo se u lou-kost kompaniju


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Er Srbija (Air Serbia) negirala je da je u procesu transformacije u lou-kost kompaniju, potvrdivši u saopštenju da se u toj aviokompaniji dešavaju promene koje uključuju i mere racionalizacije.

"Er Srbija se ne transformiše u lou-kost kompaniju. Er Srbija sleće i nastaviće da sleće na glavne svetske aerodrome kao što su JFK u Njujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge", navodi se u saopštenju Er Srbije.

Prethodno je Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, potvrdio da će u toj kompaniji biti otpuštanja, istakavši da je profitabilna i stabilna.

Radio Slobodna Evropa je od izvora iz Er Srbije, čije ime je poznato redakciji, saznala da je otpušteno 30 zaposlenih koji su obavljali komercijalne poslove sa obrazloženjem da je prestala potreba za njihovim angažovanjem.

Istovremeno, izvor Radija Slobodna Evropa izneo je i tvdnje da se u Er Srbiji priprema teren za tranformaciju u lou-kost kompaniju.

“Intencija jeste da se napravi hibridna kompanija i da se što više smanje troškovi i da se prevede na prodaju preko weba, kao što rade sve lou-kost kompanije”, naveo je za RSE izvor iz Er Srbije.

XS
SM
MD
LG