Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đoković pauzira do kraja godine


Novak Đoković: 'Predstoji nekoliko meseci odmora bez reketa'

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da do kraja godine napravi pauzu zbog povrede lakta, zbog čega neće igrati ni na jednom ovogodišnjem ATP turniru.

Đoković je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je donio ovakvu radikalnu odluku na osnovu konsultacija sa doktorima iz Srbije i svijeta, ali da se nada da će u ovom periodu imati dovoljno vremena da se zaliječi i igra već u prvoj nedjelji naredne sezone.

On je naveo da je šest mjeseci više nego dovoljno da izliječi, rehabilituje, osnaži svoje tijelo, i da od 1. januara ponovo igra.

Đoković je istakao da već godinu i po "vuče povredu", a da je u posljednjih mjesec dana ona eskalirala, posebno na Vimbldonu, kada je morao da preda meč.

On je naglasio da mu, profesionalno, nije lako da "preskoči" pola godine i da odsustvuje sa zvaničnih ATP turnira.

"Predstoji nekoliko meseci odmora bez reketa. Svi stručnjaci, doktori, specijalisti su se saglasili da je neophodan odmor i da priroda ove povrede zahteva neigranje i jedan pasivno-aktivan odmor i rehabilitaciju koja se odnosi na jačanje muskularne strukture", rekao je Đoković.

On je naveo da mu predstoji period u kojem će se potpuno posvetiti iscjeljivanju povrede i jačanju tijela.

"Svi stručnjaci ne preferiraju operaciju lakta jer to nije nužno. Povredu ću lečiti prirodnim putem. Ta povreda je karakteristična za tenisere. Jedan od uzroka je preopterećenost", istakao je Đoković.

On je dodao da je Andre Agasi prihvatio da bude uz njega u ovom periodu, kao i iduće sezone.

XS
SM
MD
LG