Dostupni linkovi

Vučić: Iniciraću sastanak sa Edijem Ramom u Italiji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Rimu da će inicirati da se u Italiji održi trilateralni sastanak sa državnim zvaničnicima Italije i Albanije, a cilj tog susreta bio bi da se tri države uvežu i dogovore u vezi sa učešćem u zajedničim projektima.

Vučić je novinarima nakon sastanka sa Matarelom rekao da će se uskoro čuti sa Edi Ramom, premijerom Albanije koja je, kako je ocenio, za Italijane bliska zemlja.

On je kazao da je Matarela više puta istakao da Srbiju doživljavaju kao stub stabilnosti, da očekuju nastavak dijaloga sa Prištinom i bolje odnose sa Albanijom.

Govoreći o Kosovu, Vučić je naveo da će biti teško doći do rešenja za Kosovo.

"Šanse su male, ali red je da pokušamo", istakao je predsednik Srbije navodeći da se do rešenja može doći samo dogovorom.

Dijalog sa albanskom stranom, prema njegovoj oceni, u srpskom je interesu.

"Ja ću da zaradjujem za političku budućnosti koja donosi spas srpskom narodu na Kosovu i u celini", dodao je on.

On je ocenio da je unutrašnji dijalog važan sa Srbiju i dodao da Srbi traže odgovornost a "ne prazno junačenje".

"Potreban nam je sveobuhvtan pristup i razgovor sa Albancima. Ako možemo možemo ako ne..bar su neki pokušali nešto da urade a da ne stave pare u svoje džepove", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u odvojenim sastancima sa predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Paolom Đentilonijem.

Podrška Italije evropskom putu Srbije, unapređivanje ekonomske saradnje i dolazak novih investicija sa Apeninskog poluostrva neke su od tema današnjih razgovora srpske delegacije sa italijanskim državnim vrhom, a predsednik Srbije je nakon tih razgovora rekao da očekuje još snažniju podršku Italije.

Vučić je tokom posete Rimu rekao da se nada da će još više italijanskih investitora doći u Srbiju. Premijer Đentiloni je istakao da Srbija i Italija imaju dobre ekonomske i političke odnose.

"Nema potrebe za potvrdom činjenice da su naše dve zemlje dobri prijatelji, sa sjajnim ekonomskim i političkim odnosima. Taj odnos treba iskoristiti i za poboljšanje stanja u regionu", istakao je italijanski premijer Đentiloni, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG