Dostupni linkovi

Izglasano skidanje imuniteta poslanicima DF


Poslanici opozicionog Demokratskog fronta

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore je glasovima poslanika vladajuće koalicije jednoglasno podržao Zahtjev osnovnog državnog tužilaštva za skidanje imuniteta poslanicima opoziciong DF-a, Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić i Branku Raduloviću, koji se terete za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Riječ je o incidentu u crnogorskoj skupštini iz februara ove godine u kojem su se poslanici i fizički obračunavali.

Na sjednici su bili poslanici DF-a, ali ne svi, jer nijesu došli oni o čijem imunitetu se danas raspravljalo.

Sjednici su prisustvovali poslanici Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović, Janko Vučinić, Branka Bošnjak.

Raspravu je na kratko prekinuo incident jer je Janko Vučinić vrijeđao predsjednika Odbora Luiđa Škrelju, a umalo je došlo i do fizičkog obračuna.

Tužilaštvo je tražilo odobrenje krivičnog gonjenja poslanika DF-a jer je od Centra bezbjednosti Podgorica podnijeta krivična prijava protiv Kneževića, Đukanovića, Jočić i Radulovića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz čl. 399 Krivičnog zakonika.

Poslanici DF-a prisustvovali su sjednici Administrativnog odbora kada je predloženo ukidanje imuniteta Nebojši Medojeviću, kada je došlo do incidenta.

Front, međutim, nije bio prisutan ranije kada je to skupštinsko tijelo raspravljalo o davanju odobrenja da se vodi krivični postupak protiv Milana Kneževića i Andrije Mandića.

XS
SM
MD
LG