Dostupni linkovi

Uhapšen Poljak osumjičen za podmetanje požara na Luštici


Poluostrvo Luštica gorelo je danima
Poluostrvo Luštica gorelo je danima

Crnogorska policija uhapsila je osamnaestogodišnjaka iz Poljske zbog sumnje da je na poluostrvu Luštica u nedjelju podmetnuo požar, saopšteno je u ponedjeljak iz policije.

Državljanin Poljske K.O.W. (18) uhapšen je zbog sumnje da je kod plaže Žanjice na poluostrvu Luštica zapaljenom cigaretom izazvao požar trave i niskog rastinja, koji se ubrzo proširio na šumu, navodi se u saopštenju.

Policija dodaje da se Poljak posle podmetanja požara vratio na plažu.

Šta je ostalo nakon požara u Crnoj Gori?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

"Brzom i efikasnom intervencijom Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi i Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, uz angažovanje aviona i helikoptera, požar je ubrzo lokalizovan", navodi se u policijskom saopštenju.

Mladiću iz Poljske je odredjen pritvor do 72 sata zbog sumnje da je "izazvao opštu opasnost".

Luštica je prošle sedmice bila ugrožena velikim požarima, zbog čega se na poziv Crne Gore u gašenje vatre uključila avijacija NATO zemalja.

Na poluostrvu su i danas aktivni požari, ali su oni pod kontrolom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP).

Aktivni su požari na teritoriji opština Tivat, Herceg Novi, Bar, Cetinje, Podgorica, Danilovgrad i Nikšić, ali su svi oni pod kontrolom, dodaju u MUP-u.

XS
SM
MD
LG