Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zvizdić, Izetbegović i Zaev: BiH i Makedonija nemaju otvorenih pitanja


Zoran Zaev i Denis Zvizdić u Sarajevu, arhivska fotografija

Između BiH i Makedonije dve prijateljske i bliske zemlje nma otvorenih pitanja, saglasila su se nakon sastanka članovi Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić i makedonski premijer Zoran Zaev. Trojica zvaničnika su najavila otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja.

Prethodno se makedonski premijer Zaev sastao sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem. Njih dvojica su istakli da je saradnja dve države bazirana na važnim regionalnim pitanjima, kao što su evrointegracije, i da se bilateralni odnosi razvijaju uzlaznom putanjom.

"Prijatelji dolaze prijateljima i ovo smatramo najavom budućih poseta što će vrlo brzo rezultirati zajedničkom sednicom vlada", rekao je Zvizdić.

Potpisana su dva sporazuma iz oblasti poljoprivrede i kulture, a Zvizdić je rekao da bi do kraja ove godine trebalo da budu potpisani i drugi, o ekonomskoj saradnji, turizmu, saobraćaju.

Zaev je rekao da su potpisani veoma značajan ugovor o saradnji u poljoprivredi koji omogućava zajednički nastup na drugim tržištima, kao i za fondove EU IPA, prenosi Klix.ba.

XS
SM
MD
LG