Dostupni linkovi

Beograd: Gojković pozvala Šabića da podnese ostavku


Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je pozvala poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da da ostavku na mesto poverenika i krene u kampanju za mesto gradonačelnika Beograda.

"Molim vas da date ostavku na mesto poverenika i da danas krenete u kampanju za mesto gradonačelnika jer više će vas poštovati gradjani", rekla je Gojković tokom rasprave o izboru novog zaštitnika građana u Skupštini Srbije, a povodom natpisa da bi Šabić mogao biti kandidat pojedinih opozcionih stranaka za gradonačelnika.

Ona je kazala da se bivši ombudsman Saša Janković dok je obavljao tu funkciju, kao i poverenik Šabić bave politikom i istakla da oni odlaze u prošlost.

"Šabić i Janković su političari koji odlaze u prošlost Srbije i time je Srbija napravila velik korak", rekla je Gojković, podsećajući da i povereniku uskoro ističe mandat.

Ona je kritikovala i vršioca funkcije ombudsmana Miloša Jankovića navodeći da je on podoban određenim političkim krugovima, a da se niko ne pita da li je podoban građanima,prenosi Beta.

Kako je istakla, njena očekivanja od novog zaštitnika su zato da bude bolji od svog prethodnika.

Gojković je kazala i da će parlament sigurno razmatrati izveštaj novog zaštitnika kad ga podnese i da očekuje da to bude "izveštaj rada, a ne tudjeg rada i nerada".

Poverenik Rodoljub Šabić nedavno je izjavio da mu gradjani i političari često sugerišu da bi trebalo da se kandiduje za gradonačelnika Beograda.

XS
SM
MD
LG