Dostupni linkovi

Trampov sin i zet svedoče pred Senatom sledeće sedmice


Donald Tramp Junior, Džared Kušner i Pol Manafort

Najstariji sin i zet američkog predsednika Donalda Trampa pozvani su da svedoče pred Senatom sedmice u vezi s istragom navodne umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

Donald Tramp Junior treba da se pojavi sledeće srede pred Komitetom za pravosudje u gornjem domu Kongresa, zajedno sa šefom Trampove predsedničke kampanje Polom Manafortom, prema listi svedoka koju je odbor objavio u sredu.

Trampov zet Džared Kušner svedočiće pred Komitetom Senata za obaveštajna pitanja u ponedeljak, izjavio je njegov advokat.

"Kušner je spreman da dobrovoljno sarađuje i pruži Kongresu sve informacije koje ima o istragama", rekao je advokat.

Najbliži Trampovi saradnici tokom izborne kampanje verovatno će morati da odgovore na pitanje o sastanku s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom u junu 2016.

Najstariji Trampov sin pristao je da se sastane s Veselnickajom pošto mu je rečeno da bi ona mogla da mu da kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

Sastanku u "Tramp kuli" u jeku predsedničke kampanje prisustvovali su i Kušner, Manafort, zastupnik ruskog trgovca nekretninama Arasa Agalarova i rusko-američki lobista koji je bio sovjetski agent Rinat Ahmetšin.

Veselnickaja je u sredu rekla da je spremna da svedoči pred američkim Senatom i da "razjasni situaciju".

XS
SM
MD
LG