Dostupni linkovi

Vanredna vijest

NIN se izvinio čitaocima zbog naslovnice


Naslocvna stranica nedeljnika NIN koja je izazvala reakcije

Kolegijum magazina NIN uputio je izvinjenje čitaocima koje je kako se navodi, povredila "provokativna ilustracija" na naslovnoj strani ovog nedeljnika, prenosi Beta.

NIN je u saopštenju naveo da je naslovna strana na kojoj je prikazana kapija nacističkog logora Aušvic sa natpisom na nemačkom "Rad oslobađa" i naslovom "Radni logor Srbija", izazvala "burne reakcije".

"Apsolutno nam namera nije bila da uvredimo žrtve holokausta, već isključivo da kritikujemo Vladu Srbije za nepoštovanje važećih zakona o radu i štrajku, koje je sama predložila", navodi se u današnjem saopštenju koje je potpisao glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je ranije da naslovna strana novog NIN-a predstavlja "najstrašniju uvredu za Srbiju i sve žrtve nacizma" kao i da "zaslužuje osudu svakog normalnog i pristojnog građanina Srbije, ali i čitavog društva". Naslovnu stranu novog NIN-a kritikovala je i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović koja je ocenila da je reč o "zloupotrebi slobode štampe" i pozvala novinarska udruženja da se izjasne o tom slučaju.

XS
SM
MD
LG