Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane Srbije: Umro povređeni radnik iz fabrike u Lučanima


Ministar odbrane Aleksandar Vulin (na fotografiji) i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković izrazili su saučešće porodici radnika

Radnik M.I. (55), koji je pre dva dana teško povređen u požaru tehnološkog otpada u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, umro je u nedelju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Mnistarstvo odbrane Srbije.

Ministar Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković izrazili su saučešće porodici radnika, navodi se u saoštenju.

Vulin je u nedelju posetio mesto nesreće u fabrici u Lučanima i razgovarao sa predstavnicima komisije koja se bavi utvrđivanjem uzroka.

Ministar je naredio vanredni inspekcijski nadzor u svim fabrikama odbrambene industrije i nadzor mera protivpožarne i bezbednosne zaštite na radu.

Vulin se potom sastao s rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata.

Dva radnika fabrike "Milan Blagojević" zadobila su opekotine prilikom požara koji se dogodio u toj fabrici 14. jula.

Ministarstvo odbrane je tada saopštilo da je u fabrici došlo do požara tehnološkog otpada ispred pogona za proizvodnju raketnog goriva, i da su povredjna dva radnika, od kojih jedan teže.

XS
SM
MD
LG