Dostupni linkovi

Dvoje turista ubijeno u Hurgadi


Nepoznati napadač ubio je nožem dve žene njemačke turistkinje u popularnom egipatskom ljetovalištu Hurgadi i ranio još šest osoba.

Navodi se da je napadač doplivao sa obližnje javne plaže do plaže hotela Zahabia, gdje je ubio dvije Njemice i ranio još dvije prije nego što je napao još dvoje ljudi u susjednom resortu Dayes El Palacio,

Bezbjendosni i medicinski izvori su ranije javili da je riječ o Ukrajinkama ali, je general-major Mohamer El-Hamzavi, menadžer za sigurnost, provincije Crveno more, rekao Reutersu da su dvije žrtve identifikovane kao Njemice.

Napadač je ubadao turiste u lice, vrat i noge, navode neimenovani bezbednosni zvaničnici.

Identiet ostalih žrtava koje su prebačene u bolnicu je nije bio odmah poznat, ali je naknadno Ministartvo vanjskih poslova Češke potvrdilo da su povrijeđene dvije njihove državljanke.

Među povijeđenim turistima u napadu u Hurgadi nema državljana Srbije, rekao je za Radio-televiziju Srbije otpravnik poslova u ambasadi u Kairu Jugoslav Vukadinović.

Prethodno je AP javio da je među povredjenima i troje srpskih državljana i jedan Poljak.

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je napadač odmah uhapšen i da je odveden na saslušanje kako bi se utvrdili motivi zločina, koji su i dalje nepoznati.

Egipatske snage sigurnosti se bore protiv islamističke pobune na poluostrvu Sinaj, gdje su glavne mete ekstremista snage bezbjednosti, ali su militanti takođe počeli sve češće napadati egipatske hrišćane Kopte, njihove crkve ali i turiste.

Zahabia i El Palacio, hoteli u Hurgadi, su među najpopluranijim egiptskim ljetnjim resortima, udaljeni oko 400 kilometra južno od Kaira, i imaju privatne plaže.

U januaru 2016., dva napadača sa oružjem, nožem i samoubičakim pojasom takođe su ušla u jedan hotel u Hurgadi i ranili dvoje stranih turista.

Današnji napad događa se istovremno kada je pet policajaca ubio napadač na moturu u zasjedi u južnom dijelu Kaira, egipatske prijestonice.

XS
SM
MD
LG