Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Beograd: Muškarac ubio ženu i dijete ispred centra za socijalni rad


Peticija: 18. maj Dan sećanja na ubijene žene, žrtve nasilja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Ministar unutrašnjih poslova Srbie Nebojša Stefanović zatražio je najoštriju kaznu za muškarca koji je ispred centra za socijalni rad u Beogradu danas ubio bivšu ženu i dijete kojem je bilo četiri i po godine, što je već drugo ubistvo u nekom centru za socijalni rad u Srbiji ovog mjeseca.

Teže povrede nožem zadobila su tri radnika Centra i jedan prolaznik koji su pokušali zaustaviti nasilje ispred centra u ulici Miška Kranjca 12.

Ministar Stefanović najavio je brojnije policijske patrole uz centre za socijalni rad i brojnije obezbjeđenje, te strožije mjere za viđanje djece.

"Pre svega, to se odnosi na pooštravanje uslova, naravno u skladu sa zakonom, koji treba da se ispune da bi neko ko odlukom suda ima pravo da viđa dete u Centru za socijalni rad to mogao da ostvari. Dakle, da li će se doneti određena vrsta propisa da će prvo morati da prođe komisije koje će utvrđivati njegovu ili njenu podobnost da se uopšte nađe u takvom prostoru i na koji način će se to organizovati", objasnio je Stefanović

Početkom jula u drugom centru za socijalni rad u Novom Beogradu muškarac je ubio bivšu suprugu.

Nakon tog ubistva koordinatorka Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević izjavila je za Radio Slobodna Evropa da je od početka 2017. godine u Srbiji u porodičnom nasilju ubijeno 18 žena i jedno dijete.

XS
SM
MD
LG