Dostupni linkovi

Funkcioner DF-a Knežević traži da mu sud vrati pasoš


Milan Knežević

Funkcioner opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević žalio se danas Višem sudu u Podgorici na meru nadzora kojom mu je prošle sedmice oduzet pasoš uoči početka suđenja za umešanost u navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

Knežević je u dopisu sudiji Višeg suda Suzani Mugoši naveo da otkazuje punomoćje svom braniocu podgoričkom advokatu Goranu Rodiću i to je uradio nedelju dana uoči početka sudjenja grupi od 14 osoba optuženih za navodni državni udar, medju kojima su i čelnici Fronta.

Kneževićevom advokatu je nedavno na zahtev specijalnog tužilaštva oduzet telefon i pretresena advokatska kancelarija, a zbog istrage koju tužilaštvo vodi protiv Rodića u jednom drugom slučaju.

Mera oduzimanja pasoša je izrečena zbog SMS prepiske između Kneževića i njegovog advokata Rodića, pronađene u advokatovom oduzetom telefonu.

Tužilac je tražio, a Viši sud odobrio oduzimanje pasoša optuženog, čelniku Fronta zbog prepiske Kneževića i Rodića pronađene u advokatovom oduzetom telefonu, proizilazi iz obrazloženja suda u Podgorici.

Početak suđenja čelnicima Fronta Kneževiću, Andriji Mandiću i grupi od još 12 osoba optuženih za umešanost u navodnu osujećenu rusku zaveru, zakazan je za 19. juli u Podgorici.

Tužilac je tražio oduzimanje pasoša liderima Fronta jer je iz njihove komunikacije zaključio "nameru odugovlačenja krivičnog postupka", naveo je ranije sud.

Prema optužnici specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori je 16. oktobra prošle godine, na dan parlamentarnih izbora, osujećena zavera s ciljem da se spreči ulazak Crne Gore u NATO. Među optuženima su državljani Srbije, Rusije i Crne Gore.

XS
SM
MD
LG