Dostupni linkovi

Dodik: Tajna služba BiH prisluškuje državni vrh Srbije, a vjerovatno i Hrvatske


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da Obavještajno-bezbjednosna služba BiH (OBA) prisluškuje državni vrh Srbije, a vjerovatno i Hrvatske.

"Prije pola godine dat je nalog za prisluškivanje državnog vrha Srbije. Mislite li da to ne čine i u slučaju Hrvatske? Ja verujem da se to događa", rekao je Dodik za "Večernji list", izdanje za Bosnu i Hercegovinu.

Ocijenivši da "nema ništa gore za jednu zemlju, posebno onu kakva je BiH, da njom upravlja tajna policija", on je rekao da OBA "funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje".

"Šef OBA-e Osman Mehmedagić Osmica nazove poslanike, čak i pojedine Srbe, i onda kreiraju zaključke. Osmica je direktni izdanak rigidne strukture SDA (Stranka demokratske akcije). Glavni likovi koji ne odgovaraju toj politici su (Dragan) Čović i (Milorad) Dodik", kazao je predsjednik RS.

Prema njegovim riječima, bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović "želi da se riješi dvije osobe, a to su Dodik i Čović".

XS
SM
MD
LG