Dostupni linkovi

Beograd: Preminula novinarka Tatjana Tagirov


Tatjana Tagirov
Tatjana Tagirov

U Beogradu je u petak ujutru, posle kratke i teške bolesti, preminula novinarka "Vremena" Tatjana Tagirov, saopštila je redakcija nedeljnika “Vreme”.

Rođena je 1961. godine u Ogulinu. Pravni fakultet završila je na Sveučilištu u Zagrebu, gde je i počela novinarsku karijeru. Pisala je za Arkzin, Večernji list, Polet, zagrebački Danas, Hinu. U Beogradu je živela od 2000. godine. Od ranih devedesetih pisala je za "Vreme".

Čitaoci će je pamtiti kao hrabru i beskompromisnu novinarku koja je pažljivo držala na oku pravosudni sistem i njegove mane i nedostatke.

Za redakciji "Vremena" njen odlazak je mnogo više od smrti koleginice. Otišla je naša draga, bučna Tanja, žena ogromnog srca, prijateljica, učiteljica i uzor mladim kolegama.Vreme i mesto komemoracije i sahrane objavićemo naknadno.

"Mi smo izgubili ne samo poznanicu i prijateljicu, nego u ovom vremenu kada se mnogi predstavljaju kao novinari, nekoga ko je zaista ceo život posvetio ovoj profesiji na tako častan način", kaže za RSE Svetlana Lukić, urednica sajta Peščanik.

"Ona je poznavala jako dobro probleme u srpskom pravosuđu koje je rak rana srpskog društva. I mi u Peščaniku smo povremeno molili Tanju da sarađuje sa nama, da prati teme o stanju u srtpskom pravosuđu. To nije samo lični gubitak njene porodice, nas njenih kolega, poznanika i prijatelja, nego u vremenu kada ima jako malo dobrih novinara veliki gubitak za celo srpsko društvo", rekla je Svetlana Lukić.

XS
SM
MD
LG