Dostupni linkovi

Zagreb: Policija će privesti Thompsona na sud zbog Fimi medie


Marko Perković Thompson, kontraverzni hrvatski glazbenik
Marko Perković Thompson, kontraverzni hrvatski glazbenik

Pjevača Marka Perkovića Thompsona u septembru će na zagrebački Županijski sud dovesti policija jer se danas nije pojavio na klupi za svjedoke u slučaju Fimi media.

Njegovo privođenje naložila je sutkinja Irena Kvaternik jer obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera nije odustala od neposrednog ispitivanja pjevača koji se nije pojavio na sudu, a nedolazak nije opravdao.

Za razliku od Thompsona svoj nedolazak opravdao je Mate Mišo Kovač koji je, po riječima sutkinje, "naveo svoje dijagnoze" i rekao da bi mu bilo vrlo teško doćina zagrebački Županijski sud.

Tužilaštvo u slučaju Fimi medija tvrdi da su oba pjevača, prema ideji optuženog Sanadera, dobijali novac iz crnog stranačkog fonda – Mišo za nastupe na predizbornim skupovima, a Thompson da se u to vrijeme suzdrži od nastupa.

HDZ je, po nagađanjima koja su se mogla čuti na prvom suđenju, strahovao da Thompson ne nastupi za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnese dio biračkog tijela.

Kovač je na prvom pojavljivanju pred sudom izjavio da nije prima onovac za nastupe, dok je Thompson je, pak, na sudu odbacio tvrdnje da je primio novac za nenastupanje, za što mu je prema tvrdnjama isplaćeno oko pola milijuna eura.

XS
SM
MD
LG