Dostupni linkovi

Kim rekao da nema pregovora o severnokorejskim raketama


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Severnokorejski vođa Kim Džong Un rekao je da će njegova zemlja pokazati Americi svoju hrabrost i da nikad neće pregovarati o svojim programima naoružanja, dan posle posmatranja probnog lansiranje svoje prve interkontinentalne balističke rakete koja je pala u Japansko more.​

Ta tvrda linija nagoveštava da se priprema još raketnih proba, dok Severna Koreja pokušava da usavrši nuklearnu raketu koja može da pogodi teritoriju SAD, navodi danas agencija AP.

Vojske Južne Koreje i Sjedinjenih Država ispalile su nekoliko balističkih raketa prema Severnoj Koreji u okviru vežbe simulacije napada i kao znak upozorenja severnom susedu, javila je južnokorejska agencija Jonhap, prenosi Beta.

Vežbe i simulaciju napada nadgledao je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, dodala je agencija.

"Mun je tokom vežbe rekao da je ozbiljna provokacija iz Severne Koreje navela vlasti da dodatno reaguju i pokažu sposbonost raketne odbrane", naveo je Jonhap.

Američke vlasti potvrdile su kasno sinoć da je Severna Koreja sprovela prvo testiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM).

Zbog te nove raketne probe, Savet bezbednost Ujedinjenih nacija će danas posle podne održati hitan sastanak na zahtev Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG