Dostupni linkovi

Medojević: Silom ćemo se opirati privođenju


Ukinut imunitet Medojeviću, poslanici DF u Skupštini
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Ukinut imunitet Medojeviću, poslanici DF u Skupštini

Poslanik crnogorskog Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević rekao je danas da se neće odazvati pozivu tužioca na saslušanje i da će se on i poslanici tog opozicionog saveza fizički oduprijeti eventualnom pokušaju njegovog privođenja.

Medojević, kome je sinoć ukinut imunitet radi vođenja krivičnog postupka protiv njega, kazao je novinarima da saslušanje kod specijalnog tužioca znači njegovo pritvaranje i da se zbog toga neće odazvati pozivu na saslušanje.

Medojević je rekao da će se on i poslanici Fronta fizički opirati policiji u slučaju privođenja.

"Moraće na silu da nas privedu", rekao je on.

On očekuje od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da izda obavezujuće upustvo specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i zabrani privođenje poslanika radi vođenja istrage za navodno pranje novca.

Stanković je to učinio u februaru kada je Skupština ukinula imunitet čelnicima Fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, optuženim za umiješanost u navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

Stanković danas nije htio da se o tome izjašnjava, uz obrazloženje da tužilac ne može unaprijed najavljivati odluke.

Skupština je sinoć ukinula imunitet Medojeviću poslije čega su poslanici Fronta prenoćili u Skupštini čekajući odluku tužioca.

Specijalno tužilaštvo Medojevića tereti da je s privrednikom Momirom Nikolićem "sačinio kriminalni plan" za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Medojević tvrdi da je nevin i da nema dokaza da je novac nelegalno stečen, dok Front optužuje specijalnog tužioca za "politički progon" tog opozicionog saveza.

XS
SM
MD
LG