Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Plenković: Ne želimo primiti presudu Arbitražnog suda


Andrej Plenković

Hrvatske vlasti neće u četvrtak formalno primiti presudu Arbitražnog suda u sporu sa Slovenijom o granici, nego će se o njoj informisati na internetu ili u samom prenosu iz HAga, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Unatoč formalnom signalu koji smo dobili od Arbitražnog suda da se sutra u nekom trenutku fizički prihvati sama presuda, Vlada Hrvatske donijela je odluku da tako nešto ne učini", rekao je hrvatski premijer predstavljajući Hrvatskom saboru osnovne zaključke Evropskog vijeća održanog prošle sedmice u Briselu.

Već ranije bilo je objavljeno da Hrvatska neće biti prisutna izricanju presude koju će u četvrtak popodne pročitati Gilbert Guillame, predsjednik Stalnog arbitražnog suda u Hagu, o teritorijalnom sporu Hrvatske i Slovenije na moru i na kopnu.

Za zvanični Zagreb ta presuda nema relevantnost s obzirom da je iz spora nepovratno izašao, a Plenković je naveo kako odluka Suda za Hrvatsku neće biti prihvatljiva, bez obzira "što će i kako komentirati bilo koji drugi akter, bilo koja država ili međunarodna organizacija", prenijeli su hrvatski mediji.

XS
SM
MD
LG