Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Naser Keljmendi od danas se brani sa slobode


Naser Keljmendi u sudnici u Prištini, fotografija iz 2015.

Naser Keljmendi od danas će da se brani sa slobode, potvrdio je njegov advokat Besnik Beriša.

Beriša je za RSE kazao da Keljmendi mora da se odazove svakom sudskom ročištu, ali i da nije ograničen da bude na Kosovu svo vreme.

On je dodao da je Specijalno tužilaštvo "konačno izgubilo bitku sa njegovom odbranom u vezi mjere pritvora".

"Odluka Osnovnog suda o oslobađanju gospodina Keljmendija iz pritvora sada je konačna i na nju ne postoji pravo žalbe", dodao je on.

Apelacioni sud je aprila 2017. odredio mjeru zatvorskog pritvora od dva mjeseca za Keljmendija i tako poništio raniju odluku Osnovnog suda u Prištini, iz februara 2017, kojom je Keljmendiju određen kućni pritvor.

Naser Keljmendi je uhapšen na Kosovu maja 2013. na osnovu Interpolove poternice.

Protiv njega je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu u julu 2014. za organizovani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlašćenu prodaju rizičnih narkotika i psihotropnih supstanci.

Iz Tužilaštva su rekli da je Keljmendi bio vođa kriminalne i organizovane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ono Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.

Suđenje Naseru Keljmendiju počelo je u januaru 2015. godine, kada je izjavio da se ne oseća krivim ni pod jednoj tački optužnice i dodao da je ovaj proces montiran u Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG