Dostupni linkovi

Crna Gora protiv carinske unije na Zapadnom Balkanu


Duško Marković odgovara na poslanička pitanja
Duško Marković odgovara na poslanička pitanja

Crnogorski premijer Duško Marković ocijenio je danas da inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju carinske unije i zajedničkog tržišta Zapadnog Balkana "nije realna".

"Iako su početkom ove godine registrovane različite inicijative povodom dalje integracije regiona Zapadnog Balkana, poput stvaranja takozvanih carinskih unija i zajedničkog tržišta regiona, na sastancima sa Evropskom komisijom i zemljama regiona, kao i na sastancima predstavnika Vlade i Evropske komisije na visokom nivou, usaglašeno je da u regionu ne možemo govoriti o jedinstvenoj carinskoj, odnosno trgovinskoj politici regiona prema trećim zemljama", rekao je Marković u Skupštini Crne Gore.

Marković je danas, u okviru premijerskog sata, odgovarao na pitanja poslanika.

Odgovarajući na pitanje poslanika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, Marković je ocijenio da je ona "na potrebnom nivou".

"Država je u periodu dužem od godinu i po unazad bila izložena ozbiljnoj političkoj i bezbjednosnoj destrukciji, kako iznutra, tako i izvana", rekao je crnogorski premijer i ocijenio da se Crna Gora "oduprla i poslala jasan odgovor svima koji su je pokušali ugroziti".

XS
SM
MD
LG