Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bandić predložio da se 'Trg maršala Tita' preimenuje u 'Trg Republike Hrvatske'


Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odustao je od stava da ne treba mijenjati ime zagrebačkom Trgu maršala Tita, nakon što se inicijativi desne stranke „Neovisni za Hrvatsku“ Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih za promjenom imena pridružio i HDZ.

„Moj prijedlog Gradskoj skupštini bit će da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske,“ objavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak na konferenciji za novinare održanoj ispred Glazbene akademije n zagrebačkom Trgu maršala Tita.

„Mislio sam da ima dovoljno razuma da građani o imenu trga odluče na referendumu, ali razuma nema. Ja znam slušati puls građana i nakon šestog osvojenog gradonačelničkog mandata donio sam odluku. Ovaj trg zaslužuje da nosi najljepše i najvažnije ime. Moj prijedlog će biti da se nazove Trg Republike Hrvatske', rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Stranka „Neovisni za Hrvatsku“ koja ima pet od 51 vijećnika u Gradskoj skupštini grada Zagreba uvjetovala je svoju potporu Bandiću promjenom imena Trga maršala Tita. Bandić je još od kampanje za lokalne izbore predlagao da o imenu odluče građani na referendumu, po ocjeni analitičara uvjeren da neće biti ispunjeni zakonski uvjeti da referendum bude valjan, naime da na njega neće izići zakonom propisanih 50 posto plus jedan upisani birač u gradu Zagrebu.

XS
SM
MD
LG