Dostupni linkovi

Grad Kragujevac preuzima osnivačka prava nad RTK


RTK
RTK

Skupština Grada Kragujevca donijela je danas odluku da Grad prihvata osnivačka prava nad Privrednim društvom Radio-televizija Kragujevac (RTK), do sticanja uslova za novu privatizaciju za koju je predviđen rok od šest mjeseci.

Kao razlog za donošenje odluke o preuzimanju osnivačkih prava se navodi namjera da se RTK na adekvatan način pripremi za novu privatizaciju koja bi omogućila opstanak te medijske kuće, značajne za grad Kragujevac i Šumadiju.

Sjednica Skupštine Grada bila je zakazana po hitnom postupku pošto je Vlada Srbije u ponedjeljak dala saglasnost na prenos osnivačkih prava nad RTV Kragujevac na Grad bez naknade.

Ministarstvo privrede je u januaru raskinulo privatizaciju RTK, povuklo garancije od 150.000 eura od bivšeg vlasnika Radoice Milosavljevića, a kapital preduzeća je prešao u potpuno vlasništvo države.

Kako je izvještavao Radio Slobodna Evropa, više od godinu dana nakon privatizacije Radio-televizije Kragujevac, koju je, zajedno sa sedam drugih medija, kupio kontroverzni biznismen Radoica Milosavljević, ova medijska kuća je u blokadi – program se ne emituje, a novinari su u štrajku.

Ovo nije jedini slučaj propale privatizacije u Milosavljevićevoj medijskoj imperiji, koju je, kako smatraju pojedini poznavaoci prilika, ovaj privrednik iz okoline Kruševca osnovao da bi služio političkim interesima vladajuće stranke.

XS
SM
MD
LG