Dostupni linkovi

Srbija: Policijska saznaja o Savamali u Tužilaštvu


Sa jednog od protesta zbog rušenja u Savamali
Sa jednog od protesta zbog rušenja u Savamali

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije dostavila je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj povodom svih zahteva ovog tužilaštva u vezi sa slučajem rušenja nelegalnih objekata u Hercegovačkoj ulici, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Osim citiranog u saopštenju se ne navode drugi detalji niti policijska saznanja o događajima od pre dvanaest i po meseci.

U noći između 24. i 25. maja 2016. godine grupa osoba sa fantomkama na glavama bagerima je srušila više objekata u Hercegovačkoj ulici slučaj poznat kao Savamala, na prostoru na kom investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata “Iglo hils” gradi novo naselje “Beograd na vodi”.

Među objektima koji su srušeni bilo je i legalno podignutih.

Građani koji su se tom prilikom našli na licu mesta su maltretirani, dok je policija ignorisala pozive na pomoć.

Predsednik Srbije, tada premijer, Aleksandar Vučić, juna prošle godine označio je gradske vlasti kao odgovorne za ovaj incident. Do danas niko iz krugova vlasti u Beogradu za to nije pozvan na odgovornost, dok je u toku nedavne kampanje za predsedničke izbore Vučić najavio da će je ostanak Siniše Malog na mestu gradonačelnika Beograda neodrživo.

XS
SM
MD
LG