Dostupni linkovi

Mamić izazvao incident na sudu


Mamić ustao sa svoje stolice i počeo da protestuje zbog načina na koji tužilac Tonči Petković postavlja pitanje svedoku
Mamić ustao sa svoje stolice i počeo da protestuje zbog načina na koji tužilac Tonči Petković postavlja pitanje svedoku

Zbog incidenata koji je izazvao bivši čelnik fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić danas je prekinuto ročište na sudu u Osijeku na kome je trebalo da svedoči hrvatski reprezentativac i igrač Liverpula Dejan Lovren, prenosi Beta.

Incident se dogodio na početku današnje rasprave dok je svedočio otac Dejana Lovrena, Saša, jer je Mamić ustao sa svoje stolice i počeo da protestuje zbog načina na koji tužilac Tonči Petković postavlja pitanje svedoku.

Predsedavajući sudskog veća Darko Krušlin ga je upozorio da mu je to poslednji put da tako upada u reč, na šta mu je Zdravko Mamić odgovorio da ga može kažnjavati koliko hoće, pa ga je sudija udaljio sa rasprave.

Na pokušaje svojih advokata Jadranke Sloković i Čede Prodanovića da ga smire, Mamić je i na njih počeo da viče, pa im je otkazao punomoć, a zatim su i oni učinili isto.

"Mogu kako hoću, moja koža je u pitanju. Kupite se, nećete me više ni braniti. Otkazujem vam punomoć", rekao je Mamić advokatima, koji su gotovo u isto vreme govorili da mu otkazuju punomoć.

Sudija je na kratko prekinuo ročište.

Novo ročište zakazano je za 3. jula, a svedočenje Lovrena 1. septembra.

XS
SM
MD
LG