Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump sa kabinetom u punom sastavu: Promenićemo Vašington


Predsednik SAD Donald Tramp održao je prvi sastanak svog kabineta u punom sastavu i rekao da je njegov tim tu da "promeni Vašington".

On je optužio demokrate u Senatu, gornjem domu Kongresa, zbog kočenja odobravanja nekih od njegovih nominacija, i obećao da će "vratiti vlast narodu".

"Sada imamo potpuno odobren kabinet. Mi smo tu da promenimo Vašington, da vratimo vlast narodu", rekao je Tramp u Beloj kući okružen svojim timom.

On je pred novinarima čuo kratke izveštaje od svih članova svog kabineta i šefova državnih agencija.

Predsednik SAD je rekao da je njegov novi tim ostvario veliki napredak u prvih pet meseci, uprkos opoziciji demokrata u Kongresu.

On je izrazio i očekivanje da će Senat uskoro usvojiti zakon kojim se povlači i zamenjuje zakon o zdravstvu bivšeg predsednika Baraka Obame, takozvani Obamaker.

Tramp je pozdravio ministre poljoprivrede i rada Sonija Perđua i Aleksa Akostu, direktora Nacionalne obaveštajne službe Danijela Koutsa i američkog trgovinskog prdstavnika Roberta Lajtizera, čija imenovanja su nedavno potvrđena.

Tramp ove nedelje ukazuje na napore da uvede više Amerikanca u privredu tako što će početi da rade kao pomoćnici i rekao da ima "više miliona dobrih poslova za koje nije potrebna četvorogodišnja diploma".

XS
SM
MD
LG