Dostupni linkovi

Božinović: Policija u slučaju Kostelić postupila prema pravilima struke


Janica Kostelić
Janica Kostelić

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da je policija u slučaju verbalnih napada i vrijeđanja državne tajnice za sport Janice Kostelić postupila prema svim pravilima struke te da u ovom slučaju nema riječi o narušavanju slobode govora.

"Ovdje je bitno reći da se ne radi o nekakvu najavljenom javnom okupljanju i slobodi govora. Radi se o tome da je skupina od više desetaka muškaraca na vulgaran način vrijeđala ženu i to je za svaku osudu.

Osim toga, zapriječen je prolaz autu, incident je bio i na trajektu i poslije na kopnu. Zato je policija postupila prema svim pravilima struke", rekao je Božinović medijima.

U MUP-u se doznaje da je policija u slučaju težih prekršaja ovlaštena odmah uhititi izgrednike te da uz petodnevni prekršajni pritvor za sedmoricu uhićenih sankcija po odluci suda tek slijedi.

Pojašnjavaju i da u tom slučaju nije oštećena samo Janica Kostelić koja se zbog osjećaja nesigurnosti neobavljena posla vratila u Split nego i svi ostali putnici na trajeku za Brač s obzirom na to da se ispad dogodio na javnom mjestu.
Zatvorska kazna od pet dana za sedmoricu od 12 mladića privedenih zbog verbalnih napada i vulgarnog vrijeđanja državne tajnice za sport Janice Kostelić, za saborsku je oporbu bio dokaz neujednačenih kriterija postupanja u Hrvatskoj, dok su HDZ-ovi zastupnici ocijenili kako je odlično što je policija odmah reagirala, rekavši kako se čude da se kritizira promptnost reakcije policije.

Splitski Prekršajni sud jučer popodne osudio je na petodnevnu zatvorsku kaznu sedmoricu od 12 mladića privedenih u subotu zbog narušavanja javnoga reda i mira na trajektu na liniji Split - Supetar i u supetarskoj luci, te vrijeđanja proslavljene hrvatske sportašice, olimpijke, državne tajnice za sport Janice Kostelić, dok su dvojica maloljetnika puštena na slobodu, a od progona trojice privedenih se odustalo.

XS
SM
MD
LG