Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jagodina: Održan pomen ubijenom novinaru Milanu Pantiću


Na jagodinskom groblju održan je pomen novinaru Milanu Pantiću ubijenom 11. juna 2001. godine. u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom dok se vraćao iz prodavnice.

Sin Milana Pantića Nemanja Pantić je izjavio da je posle dugih 16 godina dobro čuti da je slučaj konačno pomeren sa mrtve tačke.

"Nije dobro što smo čekali do 2012. godine da se formira Komisije za istraživanje ubistava novinara da bi neko počeo da radi na slučaju ubistva Milana Pantića i drugim slučajevima", kazao je on.

On je rekao da porodici jeste važno da se otkriju i izvršioci i nalogodavci, ali im je jednako važno da dobije odgovor "ko je i zbog čega u prvih 11 godina do formiranja Komisije opstruisao i zataškavao istragu".

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da očekuje puno otpora i opstrukcije prilikom podizanja optužnice za ubistvo jagodinskog novinara Milana Pantića 2001. godine.

"Možda će ovde biti još i više opstrukcije nego u slučaju Slavka Ćuruvije jer su akteri na takvim pozicijama da mogu da utiču na društvenu zbilju. Ali sam ubedjen da će doći do podizanja optužnice i pravosnažne presude u ovom slučaju", rekao je Matić u Jagodini na obeležavanju 16 godina od ubistva Milana Pantića.

Insajder i RSE: Novinarsko pitanje
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Matić je još kazao da je policijski deo istrage završen i da je upućen izveštaj nadležnom tužilaštvu.

"Tužilaštvo se sada uključuje u razotkrivanje i učvršćivanje dokaza i definisanje dokaznog postupka kako bi se podigla kredibilna optužnica po kojoj će biti izrečena i pravosnažna presuda. Pred svima je veliki posao jer je potrebno prikupiti dovoljno dokaza za takvu optužnicu", rekao je Matić.

Pantić je pisao o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije. Izmedju ostalog, pisao je o malverzacijama u Jagodinskoj pivari i cementari u Popovcu kod Paraćina.

XS
SM
MD
LG