Dostupni linkovi

Uhapšen još jedan osumnjičeni u okviru istrage u Londonu


London nakon napada, ilustrativna fotografija
London nakon napada, ilustrativna fotografija

Britanska policija jutros je uhapsila još jednog muškarca, starog 30 godina, u okviru istrage o subotnjem napadu u Londonu u kome je ubijeno sedmoro ljudi, a 48 povređeno, prenosi agencija Associated Press (AP).

Muškarac je uhapšen tokom pretresa u istočnoj četvrti Londona, Ilfordu, nedaleko od Barkinga, gde su živela dvojica od trojice počinilaca napada za koji je odgovornost preuzela grupa Islamska država.

Kako se navodi u saopštenju policije mučkarac je uhapšen "pod sumnjom da je počinio, pripremao ili podsticao na teroristička dela".

Pretres kvarta gde je on uhapšen se nastavlja.

Iznajmljeni kombi s tri napadača popeo se u subotu uveče na trotoar Londonskog mosta i gazio prolaznike, a neposredno potom su napadači napustili kombi i noževima izboli prolaznike u obližnjem prometnom delu grada Borou market, gde su restorani i barovi.

Kombi uletao u pešačku zonu na Londonskom mostu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00



Britanska policija je u ponedeljak identifikovala dvojicu od trojice napadača, ubijenih neposredno posle napada, jedan je bio Britanac rodjen u Pakistanu, a drugi je imao dvojno državljanstvo Maroka i Libije.

Italijanski list Korijere dela sera preneo je juče da je identifikovan treći napadač u Londonu, kao Jusef Tagba, italijanski državljanim marokanskog porekla koji je od ranije poznat italijanskoj policiji.

Napad je izveden nekoliko dana pre prevremenih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji.

XS
SM
MD
LG