Dostupni linkovi

Vučić: Srbija je ponosna na saradnju sa Rusijom


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u ponedeljak nakon sastanka sa predsednikom Državne Dume Rusije Vjačeslavom Volodinom da je, kako je naveo, "Srbija ponosna na odnose sa Rusijom, koji su najbolji u savremenoj istoriji".

"Mi gajimo iskrene odnose prema Rusiji i ponosimo se našim prijateljstvom. Srbija je mala zemlja, ali je umela da sačuva svoju nezavisnost. Hvala Rusiji što nije na nas vršila pritiske i što nije podržala prijem takozvanog Kosova u UNESKO", naveo je predsednik Vučić u saopštenju.

On je najavio da će Srbija raditi na jačanju privredne saradnje sa Rusijom kako bi, kako je naveo, "iskoristili pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini".

Vučić je naglasio da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle i predsednika ruske Državne Dume informisao o toku ekonomskih reformi i stvaranju poslovne klime u Srbiji.

Kako se navodi, Vučić se zahvalio na dobrom aranžmanu u vidu nabavke vojne opreme koja je Srbiji omogućila dugo očekivanu modernizaciju.

"U oblasti odbrane obezbedjen je kontinuitet i novi kvalitet saradnje što se u značajnoj meri odražava na vojno-tehničku i vojno-vojnu saradnju", naveo je predsednik.

Volodin je rekao da dva parlamenta ostvaruju uspešnu saradnju na bilateralnom planu, o čemu svedoči drugo zasedanje Komisije za saradnju izmedju dva parlamenta.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o saradnji na ekonomskom planu i nastupu na trećem tržištu u namenskoj industriji, kao i o izgradnji infrastrukture, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG