Dostupni linkovi

BiH: Akcija Dojava, uhapšeno 17 osoba, zbog prevara putem Facebooka


Ilustracija
Ilustracija

U Foči je uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za krivična djela iznude i prevare putem interneta.

Uhapšeni se sumnjiče da su za višemilionsku sumu oštetili više od 300 osoba, izjavio je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

Akciju kodnog naziva Dojava na 16 lokacija u općini Foča izveli su Policijska uprava Foča i Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje, a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Kostović je naveo da je policija pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšena osobe se nalaze u Policijskoj upravi Foča i u toku je policijska obrada.

"Oštećeno je više od 300 osoba i pretežno su to osobe s prostora bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, a šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela u ovoj fazi istrage je višemilionska. Osumnjičeni su putem Facebooka i drugih društvenih mreža objavljivali namještene utakmice i dovodili u zabludu oštećene osobe koje su na njihov račun uplaćivale određene novčane iznose", rekao je Kostović.

On je potvrdio da je riječ o mlađim osobama, te da je ovo tek početak akcije.

"Policijska uprava Foča posjeduje operativna saznanja da se na području opštine ovom vrstom krivičnih djela bavi veći broj osoba, a putem Interpola MUP Republike Srpske prima prijave koje prosljeđuje na teren i obavještava tužilaštvo", dodao je Kostović.

XS
SM
MD
LG