Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dimitrov: Nova vlada čvrsto rešena da uvede Makedoniju u EU i NATO


Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov izjavio je da je da je nova reformska vlada ozbiljno spremna i čvrsto rešena da Makedonija postane deo evroatlantskih integracija."Naš je cilj da izgradimo modernu evropsku demokratiju, a EU treba adekvatno da valorizuje reforme na tom putu. Učlanjenje u EU i NATO je naš vrhunski strateški prioritet", rekao je novi makedonski šef diplomatije na skupu Brdo-Brioni u Kranju, a prenose makedonski mediji.

Kako je istakao, EU treba da ostane iskrena i direktna pri evaulaciji reformskih i demokratsakih procesa u Makedoniji. "Naš zadatak je da radimo na kvalitativnoj transformaciji našeg društva, da radimo na obezbedjivanju odgovorne vladavine i nezavisnih institucija", rekao je Dimitrov.

Makedonski ministar spoljnih poslova se na marginama skupa u Kranju u četiri oka sastao sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, a na tom je sastanku, kako se navodi, izražena spremnost za pronalaženje rešenja od obostranog interesa u kontekstu poslednjih dešavanja.

XS
SM
MD
LG