Dostupni linkovi

Gruevski: Napad na Todorova nije slučajan


Nikola Gruevski
Nikola Gruevski

Lider opozicionog VMRO DPMNE Nikola Gruevski ocenio je danas da pokušaj ubistva dojučerašnjeg ministra zdravlja Makedonije i funkcionera te stranke Nikole Todorova nije bio slučajan, prenosi Beta.

Grujevski je rekao na konferenciji za novinare da se radi o "svirepom, nedvosmoslenom i planiranom atentatu" i optužio novog premijera i donedavnog lidera opzicije Zoran Zaeva, deo nevladinih organizacija i deo novinara da su direktni podstrekači napada na bivšeg ministra zdravlja.

On je kazao da taj napad nije došao slučajno i za, kako je naveo, podgrevanje atmosfere koja je rezultirala takvim događajem krivisu Zaev, njegov stranka SDSM, nevladine organizacije koje su finansirane od Sorosovih instalacija i takozvana Šarena revolucija.

Na Todorova je danas oko podne ispred Ministarstva za zdravlje pucao deda devojčice Tamare koja je preminula pre dve godine čekajući da je Fond za zdravstvo uputi na hitnu operaciju u inostranstvo.

Porodica, nevladine organizacije i neki mediju su za neažurnost i otezanje države u tom hitnom slučaju okrivili tadašnjeg ministra Todorova.

"Na Todorova, koji je nazivan ministar smrti, i na sve nas (iz VMRO DPMNE) se tri godine lepe etikete, lažne optužbe, manipulisalo se sa svim što smo radili. Lažnim informacijama se stvaral histerija i korišćeni su metodi za naše ocrnjivanje i prikazivanje u najgorem svetlu", rekao je Gruevski.

Kako je istakao, VMRO DPMNE je "pod napadom sa svih strana i svim sredstvima. "Ovo je hajka i podsticanje odmazničkih akcija", rekao je Gruevski.

Prema njegovim rečima "slučaj Todorov" nije prvi. Podsetio je da je nedavno postavljena bomba na imanje roditelja funcionera VMRO DPMNE Antonija Milošoskog, navodeći i da je pre nekoliko dana demoliran automobile bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske, a da je na dan kad su objavljeni rezultati bilo pucano i na njegov automobil.

Bivši premijer Nikola Gruevski se požalio i da je njegova porodica izložena stalnim javnim pretnjama, kako je rekao, sa više strana. "Od novinarskih tekstova i trećih strana, a inspirator je onaj koji je tri godine tražio da dođe na vlast, a nije mogao normalnim putem, pa je morao ovako", rekao je Gruevski.

Napad na Nikolu Todorava su osudili i premijer Makedonije Zoran Zaev i njegova stranka SDSM.

XS
SM
MD
LG