Dostupni linkovi

Zaev osudio oružani napad na bivšeg ministra zdravlja


Zgrada makedonskog ministarstva zdravlja ispred koje je pucano

Premijer Makedonije Zoran Zaev osudio je danas oružani napad na dosadašnjeg ministra za zdravlje Nikolu Todorova.

Na Todorova je danas oko podne ispred Ministarstva za zdravlje, kako su preneli makedosnki mediji, pucao deda devočice Tamare koja je preminula pre dve godine čekajući da je Fond za zdravstvo uputi na hitnu operaciju u inostranstvo, prenosi Beta.

Nakon što je devočica preminula posle dugog čekanja, porodica i neki mediju su za neažurnost i otezanje države u tom hitnom slučaju optužili tadašnjeg ministra Todorova.

Policija je potvrdila da je Tamarin deda Ljupčo Stojanovski (60) iz sele Donje Kalaslari kod Velesa ispalio dva metka prema Todorovu koji nije povređen u napadu.

Televizija Telma je objavila da je Stojanovski prišao s leđa Todorovu dok se na stepenicama ispred zgrade Ministarstva za zdravstvo pozdravljao sa snimateljima koji su čekali da snime primopredaju dožnosti između novog i starog ministra.

Todorov je čuo da muškarac iza njega repetira pištolj, okrenuo se i sprečio našadača da mu puca u glavu. Napadača je kasnije preuzelo obezbeđenje Ministarstva i predalo ga policiji.

Zbog napada na Todorova odložena je ceremonija na kojoj je trebalo da preda dužnost ministra zdravlja Arbenu Taravariju.

XS
SM
MD
LG