Dostupni linkovi

Putin: Ruska država nikad nije bila umešana u hakovanje


Vladimir Putin u razgovoru sa stranim novinarima u Sankt Peterburgu

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da ruska država nikad nije bila umešana u hakovanje, prenosi Asošijeted pres.

U razgovoru sa urednicima vodećih međunarodnih agencija na forumu u Sankt Peterburgu, on je rekao da je moguće da neki pojedinačni "patriotski" hakeri izvedu neke napade u jeku zahlađenja odnosa Rusije sa Zapadom, ali je naglasio da se "u to ne upušta na državnom nivou".

Putin je takođe rekao da nikakvi hakeri ne mogu da utiču na izborne kampanje u bilo kojoj zemlji Evrope, Azije i Amerike.

Američke obaveštajne agencije optužile su Rusiju da je hakovala imejlove američke Demokratske stranke što je, navodno, pomoglo izbornoj pobedi predsednika SAD Donalda Trampa.

Ne imenujući posebni nijednu zemlju, Putin je rekao da je Rusija suočena pokušajima da se naškodi njenim legitimnim interesima.

Ruski odnosi sa Zapadom su na najnižem nivou od Hladnog rata zbog ukrajinske krize, navodi agencija AP i podseća da su SAD i EU uvele sankcije Moskvi zbog njenog pripajanja Krima i podrške proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Putin je rekao u razgovoru s urednicima da je efekat ekonomskih sankcija koje su uvedene Rusiji ravan "nuli".

On je istakao da je "rusofobija kontraproduktivna, ali neće trajati večno".

Ta rusofobija je, prema Putinovom mišljenju, vezana za nastanak multipolarnog sveta, posebno zahvaljujući naporima Rusije, što se ne dopada nekima koji uvode Moskvi "ekonomske restrikcije koje imaju apsolutno nula efekta".

XS
SM
MD
LG